Skip to content

BEZBEDNO PREKO POLJA I PUTEVA – OD DOZVOLE DO SIGURNE VOŽNJE

Bezbedno preko polja i puteva - od dozvole do sigurne vožnje
Da li ste ikada razmišljali o tome koliko je važna bezbednost prilikom vožnje traktora? Iako traktori najčešće služe kao neophodno sredstvo za obavljanje poslova u poljoprivredi, često se zanemaruju sigurnosni aspekti koji su od velike važnosti za zaštitu kako samih vozača, tako i drugih učesnika u saobraćaju.
U daljem tekstu saznaćete nekoliko ključnih saveta za bezbednu vožnju traktora, kao i informacije vezane za proces polaganja ispita za dobijanje dozvole za upravljanje ovim četvorotočkašem.
Bezbedno preko polja i puteva - od dozvole do sigurne vožnje

Polaganje vozačkog ispita – Prvi korak do vožnje traktora

Traktorom se ne može upravljati bez položenog vozačkog ispita za F kategoriju. Najmlađi vozači traktora u Srbiji moraju imati navršenih 16 godina života, koliko iznosi donja starosna granica propisana zakonom.
F kategorija se automatski priznaje vozačima sa položenom B kategorijom samo ukoliko su polagali „po starom“, dok za ostale to više nije slučaj. Broj teorijskih i praktičnih časova koji nove vozače traktora deli od polaganja za vozačku dozvolu zavisi od toga da li već poseduju dozvolu za neku od kategorija.

Nakon položenog teorijskog dela ispita, na red dolazi i njegov praktični deo. Ovaj segment (prema pravilniku „Sl. glasnik RS”, br. 112/17) sprovodi se na poligonu ili u naseljenom mestu u ulici sa slabijim intenzitetom saobraćaja, a radnje koje kandidat treba ispravno da obavi podrazumevaju:

  • spajanje i odvajanje vučnog i priključnog vozila
  • vožnju napred sa promenom stepena prenosa i vožnju unazad u istoj saobraćajnoj traci
  • vožnju unazad sa skretanjem ulevo i udesno pod pravim uglom

Svaku radnju kandidat treba da izvede u jednom pokušaju.

Prvi traktor - dugoročna investicija

Nakon sticanja dozvole za F kategoriju vozila, novi vozači mogu krenuti u potragu za idealnim traktorom koji će odgovarati njihovim potrebama. Lovol modeli traktora poput 254, 354, 454, 504 i 504 N, karakterišu se manjim brojem konjskih snaga, što ih čini idealnim izborom za one koji tek ulaze u svet poljoprivredne mehanizacije. Njihova pouzdanost, jednostavnost upravljanja i pristupačna cena čine ih posebno popularnim među novim vozačima traktora.
Pored svoje pristupačnosti i jednostavnosti upravljanja, Lovol traktori se ističu i po svojoj izdržljivosti i prilagodljivosti različitim uslovima rada na polju. Njihova kompaktna veličina omogućava lakše manevrisanje čak i na uskim i nepristupačnim terenima, čineći ih pouzdanim partnerima u svakodnevnim poljoprivrednim aktivnostima. Takođe, važno je napomenuti da Lovol traktori nude mogućnost za korišćenje širokog spektra dodatne opreme i priključaka koji olakšavaju rad i povećavaju produktivnost.

Lovol traktori su poznati i po svojoj ekonomičnosti u potrošnji goriva, što je važno imajući u vidu troškove koji mogu opteretiti budžete poljoprivrednika. Sa pouzdanim motorima i efikasnim prenosom snage, Lovol pruža optimalne performanse u svim uslovima, omogućavajući vam da završite posao bez poteškoća u radu.

Investiranje u Lovol traktor siguran je put ka efikasnijem i profitabilnijem radu.

Važnost bezbednosti tokom vožnje traktora

Značajno je odmah napomenuti da isticanje važnosti o bezbednosti tokom vožnje nije samo još jedna floskula i da je upravo detaljno posvećivanje pažnje merama opreza prilikom upravljanja traktorom i njegovoj tehničkoj ispravnosti ključno kako bi se smanjio rizik od povreda i nezgoda.
Nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da ostanete sigurni i u radu na poljoprivrednim parcelama i u javnom saobraćaju:
Pratite saobraćajne propise: Pridržavajte se svih saobraćajnih propisa, uključujući ograničenja brzine, signalizaciju i pravila prvenstva prolaza. Budite svesni svoje okoline i prilagodite vožnju uslovima na putu. Posebnu pažnju treba obratiti tokom sezone radova, kada se na poljima ostaje duže i postoji veća šansa da usled umora popusti pažnja i to najčešće prilikom noćne vožnje.
Upotreba svetala: Ako vozite traktor tokom sumraka ili noći, obavezno uključite svetla kako biste bili bolje vidljivi drugim vozačima. Signalizacija može značajno doprineti vašoj bezbednosti na putu i zbog toga svetla treba da budu postavljena tako da osvetljavaju put, ali istovremeno ne zaslepljuju druga vozila koja učestvuju u saobraćaju. Treba obratiti pažnju i na to da se adekvatna signalizacija ne odnosi samo na sam traktor već i na priključne mašine.
Održavajte traktor: Redovno održavanje traktora je od posebnog značaja za sigurnu vožnju. Proveravajte kočnice, svetla, pneumatike i druge vitalne komponente pre svake vožnje kako biste bili sigurni da je vozilo u ispravnom stanju.

Ne zaboravite redovni servis: Korisnici Lovol traktora se u svakom trenutku mogu obratiti Lovol servisnom centru, a dostupna je i mobilna servisna služba koja obavlja sve vrste mehaničarskih i elektromehaničarskih popravki traktora, građevinskih mašina i viljuškara. Lager rezervnih delova je izuzetno velik i iz tog razloga se većina servisa obavlja u veoma kratkom vremenskom roku i to najčešće na adresi korisnika Lovol-a.

Prvi redovni servis potrebno je uraditi na 50 radnih sati, drugi redovni servis na 200 – 250 radnih sati, dok je treći redovni servis na 400 – 450 radnih sati.

Redovno obavljajte tehnički pregled: Često se dešava da poljoprivrednici iz udaljenijih i ruralnijih mesta preskoče redovan tehnički pregled vozila, vodeći se mišlju da ih niko neće kazniti jer, kako najčešće smatraju, kontrole na atarskim putevima nema, pa samim tim nema ni razloga za izlaganje dodatnom novčanom i vremenskom trošku. Rizik je, međutim, mnogo veći nego troškovi redovnog pregleda vozila jer, složićete se, život nema cenu.

Tehnički pregled traktora – Neophodnost koja doprinosi bezbednosti

Tehnički pregled i registracija traktora obavljaju se na godinu dana, a signalizacija koja podrazumeva duga i kratka svetla, poziciona svetla napred i pozadi, svetlo zadnje tablice, pokazivače pravca napred i pozadi, katadioptere i rotaciono svetlo na kabini je neophodna kako bi tehnički pregled vozila bio uspešan.
Pored signalizacije, posebna pažnja se posvećuje proveri kočionog sistema na sva četiri točka. Kabina, ukoliko je traktor poseduje, mora imati stakla bez ikakvog oštećenja, a poseban akcenat stavlja se na prednje šofersko staklo.
Jedna od stavki neophodnih da bi ishod tehničkog pregleda traktora bio pozitivan jeste i celovitost karoserije, a pod time se podrazumeva da korozija ne sme biti prisutna ni u minimalnim količinama, ni na jednom delu ovog četvorotočkaša.
Potrebno je proći poligon, a sam tehnički pregled traje oko 20 – 30 minuta.

Objavljen je javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivredne mehanizacije za nabavku traktora na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu.

U OBLASTI POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJA ZA NABAVKU TRAKTORA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA