Skip to content

IZBOR BROJ 1 U ZAŠTITI VOĆA

IZBOR BROJ 1 U ZAŠTITI VOĆA

Jedan od glavnih izazova sa kojima se voćari danas susreću, upravo je pravilna folijarna prihrana i zaštita voća. Tokom zimskog perioda, kada vegetacija miruje lako je dopreti do svih delova krošnji drveća, međutim pravi problem nastaje kada se vegetacija probudi i krošnje drveća postanu bujne i zelene.

KAKO PRAVILNO ZAŠTITI BILJKE

Iako se danas susrećemo sa velikim brojem različitih mašina za zaštitu biljaka, teško je odlučiti i napraviti pravi izbor sa kojim ćemo biti 100% sigurni da će naše biljke ostati zaštićene. Veliki je broj prskalica, koje nisu uvek najbolje rešenje za voćnjake, jer je promer kapljica velik, te su kapljice teške i imaju mali domet jer brže i lakše padaju na zemljište. Tako i ne uspevaju da dopru između granja u središnji deo krošnje.

Zato se voćari i vinogradari okreću atomizerima za zaštitu i prihranu biljaka. Atmozeri, zahvaljujući ventilatorima omogućuju manji promer kapljica, što ih čini lakšima, pa tako one ostvaruju veći pređeni put, a zbog svoje veličine lakše dospevaju do teško dostupnih mesta. Još jedna velika prednost ventilatora je i ta, što stvorena vazdušna truja, stvara dodatnu silu za prenos kapljica. Pored toga, zahvaljujući manjem promeru kapljica, bolje je prijanjanje za list i manji procenat ispiranja.

CAFFINI ATOMIZERI

Caffini je renomirani italijanski brend, specijalizovan u proizvodnji prskalica i atomizera, koji postoji već gotovo 100 godina. Nadaleko poznat zbog kvaliteta i inovacija koje donosi u svetu zaštite biljaka. Mehanizacija Trgomen je iz širokog asortimana Caffini atomizera, odabrala dva, koja su najtraženija na ovim prostorima.

To su Caffini Fruteto i Caffini Orange atomizeri. Spcejalizovani za zaštitu voća i vinograda. Sa naprednom tehnologijom raspršivanja radne tečnosti, za maksimalnu optimizaciju posla i pravilnu zaštitu biljaka.

CAFFINI FRUTTETO

Nošeni atomizer, koji je zahvaljujući svojim malim dinemzijama pogodan kako za ravničarske, tako i za brdsko-planinske predele. Upravljanje i kretanje sa njime je krajnje jednostavno, čak i na manje pristupačnim terenima, i bez obzira na veličinu i snagu traktora.

Zahvaljujući mlaznicama koje ne idu direktno u rezervoar i sistemu “obrnuto”, hemijska smesa nije usmerena prema traktoru, već ona izbegava ponovno usisavanje lišća, ostataka trave i prašine sa zemlje. Kroz deflektor, unutar grupe propelera, ovaj ventilatnor garantuje podjendanu raspodelu izlaza vazduha sa svih strana.

Comet pumpa na ovom atomizetu, sa dve brzine, obezbeđuje protok radne tečnosti od čak 75 l/min. Radna tečnost se ravnomerno raspoređuje na 12 dizni koje je raspršuju u spoljašnju sredinu, i dalje biva nošena kako pritiskom iz dizni, tako i dodatno pomoću ventilatora, koji obezbeđuje dodatno smanjenje promera kapljica. Za Caffini Frutteto model atomizera, postoje dve dostupne veličine rezervoara: 300l i 400l. Zbog čega je najčešći izbor manjih poljoprivrednih gazdinstava širom centralne i južne Srbije.

CAFFINI ORANGE

Vučeni atomizer Caffini Orange, odlikuje se Comet komandnom grupom i Comet pumpom sa dve brzine na deruktoru. Osvojio je najšire tržište zahvaljujući Caffini kvalitetu. Kvalitet se na ovom modelu posebno ogleda u mesinganom distributeru radne tečnosti i mesinganim, duplim brizgaljkama, sa antikapajućom membranom, koji garantuju dugovečnost ovog atomizera, uprkos jakim, abrazivnim tečnostima sa kojima su svakodnevno u kontaktu.

Toplo cinkovani ventilator radi na principu usvajanja vazduha sa prednje strane, koji dalje usmerava ka brizgaljkama i tako osigurava fine kapljice stitnog promera, koje savršeno prijanjaju na krošnje stabala.

Zahvaljujući mogućnosti podešavanja razmaka između točkova, model se može prilagođavati različitim razmacima između redova. Zbog čega je čest izbor voćara koji gaje više od jedne biljne vrste. Ovaj model atomizera dolazi u dve opcije veličine rezervoara: 1000l i 1500l.

 

Ukoliko su vam potrebne informacije o načinima kupovine možete kontaktirati našu službu prodaje:

Jovan Ristić

Telefon: +381 36 862 438

               +381 64 649 5907

E-mail: jovanr@trgomen.com

Objavljen je javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivredne mehanizacije za nabavku traktora na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu.

U OBLASTI POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJA ZA NABAVKU TRAKTORA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA