Skip to content

PRAVI TRAKTORI ZA VELIKE RATARSKE POSEDE

Lovol traktori modeli 904 i 1104
Kada krenete na put kroz vojvođansku ravnicu, ne možete da da se ne zagledate u ta ogromna polja pod ratarskim kulturama. Obuzme vas neka neopisiva emocija, gledate u to sa velikom dozom divljenja i poštovanja prema onima koji ta polja održavaju i na njima gaje useve. Koliko li je samo tu radnih sati godišnje uloženo?
A koji je to traktor potreban da bi izdržao tako veliki i ozbiljan posao na svim tim ravničarskim poljima?
Najčešći odgovor poljoprivrednika na ovo pitanje je: VELIKI!
I da, potreban je veliki traktor, od bar 90 konjskih snaga. Jer takav traktor može da, uz redovno održavanje, radi preko 800 radnih sati godišnje (a često je taj broj mnogo veći) i potraje godinama.

KADA JE VELIKI TRAKTOR PAMETNO ULAGANJE

Pre svega, naravno, na velikim poljoprivrednim gazdinstvima, koja su u ekonomskoj poziciji da sebi priušte takvu mašinu, koja će svojim dugotrajnim radom opravdati ulaganje. Ovakva su gazdinstva (i zadruge) često imaju broj radnih sati 800 (pa i mnogo više) u toku jedne sezone, što je ozbiljan posao koji traktori manjih snaga često ne mogu izdržati.

Veliki traktori se uglavnom uzimaju na gazdinstvima gde je osnovna proizvodnja ratarskih kultura. Jer takvi traktori imaju mogućnost nošenja velikih priključnih mašina, kavi su plugovi za oranje. Kao i kombinovanih priključnih mašina, koje u jednom prohodu obavljaju više agrotehničkih mera, pa samim tim traže i veću snagu traktora koji ih vuče.

Veliki traktori su pametno ulaganje i tamo gde im je osnovna namena vuča tereta, kako ovi traktori mogu povući znatno teži teret, bez da usporavaju brzinu kretanja. Tako se ostvaruje i veća bezbednost u saobraćaju, kako se većom brzinom koju traktor postiže, manje zakrčuje redovan saobraćaj na otvorenom putu.

Lovol traktori modeli 904 i 1104

TRAKTORI SA 90+ KONJSKIH SNAGA

Gazdinstva širom Vojvodine danas više gotovo da ne možemo zamisliti bez velikih traktora koji imaju 90+ konjskih snaga. Takvi su traktori Lovol 904 sa 90 ks, Lovol 1104 110ks i Lovol 1304 sa 130ks.

Karakterišu ih snažni motori, veliki rezervoari i velika podizna moć na zadnjim polugama, čak 4000kg, sa dvosmernom monoblok hidraulikom, tako da mogu da odole svakom izazovu koji se pred njih stavi u toku dugog radnog dana na gazdinstvu. Na modelima Lovol 904 i Lovol 1104 nalaze se četvorocilindrični motori, dok se na modelu Lovol 1304 nalazi šestocilindrični motor, napravljen po Perkinsovoj licenci. Tako da, iako traktori velike snage, izuzetno su ekonomični pri radu.

Za dodatno olakšanje prilikom rada, modeli dolaze sa bogatim paketom opreme u koju spadaju: prednji i zadnji tegovi, kompresor, priključci za vazduh, izvodi za vazduh, dve vučne kuke, toplig, set alata i filteri za prvi servis.

Sva tri modela karakteriše i sigurnosna kabina, sa filtriranjem ulaznog vazduha, sa CE staklima i bočnim otvaranjem stakala. Traktori imaju ravan pod kabine, klima uređaj, kako bi dugotrajan rad bio komforniji. 

Za više informacija, sva dodatna pitanja, kao i uslove kupovine, pozovite našeg predstavnika prodaje Jovana Ristića.

Jovan Ristić

📞 +381 36 862 438

📲 +381 64 64 9 59 07

📧 jovanr@trgomen.com

 

Objavljen je javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivredne mehanizacije za nabavku traktora na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu.

U OBLASTI POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJA ZA NABAVKU TRAKTORA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA