Skip to content

TRAKTORI U POVRTARSTVU

Lovol traktori u povrtarstvu

U Srbiji je danas negde oko 150.000 hektara obradive površine pod povrtarskim usevima, koje obrađuje oko 14.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava. Iako je gazdinstava koja se bave povrtarstvom još uvek značajno manje u odnosu na ratarska gazdinstva, Srbija ipak ima ogroman potencijal za proizvodnju povrtarskih useva, te tako i za unapređenjem poljoprivredne mehanizacije u ovoj sferi poljoprivrede.

Povrtarstvo se danas kod nas obavlja u baštama, plastenicima, ali sve više i više i na otvorenom polju, često u plodoredu sa ratarskim kulturama, ali sve je više i gazdinstava koja se odlučuju za isključivo povrtarske useve. Što zbog sve modernije mehanizacije koja olakšava rad. Tako i zbog ekonomske isplativosti, uslova terena i klimatskih uslova, tako i zbog mogućnosti smene više useva na jednom polju tokom godine i tako boljeg iskorištavanja zemljišta.

A mi ćemo danas govoriti o tome kako izabrati pravi traktor koji će dobro i dugo služiti na povrtarskom poljoprivrednom gazdinstvu i šta jedan takav traktor treba da ima.

PERFORMANSE DOBROG POVRTARSKOG TRAKTORA

Dobar povrtarski traktor, kao i svi traktori mora imati standardne performanse kao što su: kvalitet izrade, dugotrajnost, ekonomičnost i pouzdanost. Ali takođe treba da ima i one koje će pre svega olakšati rad i osigurati brzo i jednostavno izvođenje radnih zadataka.

Takvi se traktori odlikuju sledećim performansama:

Kada pronađete traktor sa svim ovim performansama, možete biti sigurni da ste izabrali pravi traktor za vaše gazdinstvo. Jer će takav traktor moći da obavlja više zadataka na gazdinstvu i samim tim, biće ekonomski isplativ. Čuvaće biljke od poleganja i lomljenja za vreme zaštite i prihrane biljaka tokom vegetacije. Bez problema će prevoziti teret, što je posebno važno za vreme berbe. Imaće mogućnost kačenja, nošenja i vučenja različite prikljkučne mehanizacije, tako da sa jednim traktorom možete odraditi sve poslove na njivi.

LOVOL TRAKTORI U POVRTARSTVU

Iako su svi Lovol traktori univerzalni i mogu se koristiti za različite radne zadatke, svaki Lovol traktor se razlikuje u nekim performansama zbog kojih ih mi delimo na one najpogodnije za ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo.

Zato kada od povrtara dobijemo pitanje za preporuku određenog modela traktora, mi najpre preporučujemo sledeća 3 modela:

Traktor koji ima 45 konjskih snaga, odličan za mala i srednja poljoprivredna gazdinstva. Sa tegovima, težina odog traktora je samo 2.6 tona, što osigurava manje sabijanje zemljišta tokom radova. Dok, iako mali i lagan, ima podiznu moć na zadnjim polugama od čak 1850kg, što ga, u kombinaciji sa 5 izvoda za hidrauliku čini odličnim izborom kada vam je potreban traktor za različitu priključnu mehanizaciju. Biće odličan pomoćnik i za košenje, malčiranje, a na manjim parcelama može i da uzore. Bez problema može da povuče čak i 4 tone tereta.

Traktor koji ima 60 konjskih snaga. Poseduje menjač sa reverzerom, sa 12/12 stepeni prenosa, što je od velike pomoći za manevrisanje traktorom na njivi. Ima podiznu moć na zadnjim polugama od 2200 kilograma i rezervoar koji prima čak 65 litara goriva, što je više nego dovoljno za celodnevni rad na njivi. Zahvaljujući čemu je najčešći izbor srednjih poljoprivrednih gazdinstava kojima je potreban jedan traktor koji može da radi sve.

Traktor koji ima 75 konjskih snaga, najčešći izbor srednjih i velikih poljoprivrednih gazdinstava. Posebna prednost ovog traktora je povišen klirens od 425mm, koji omogućuje neometan prolazak kroz polje za vreme vegetacije. Menjač sa reverzerom je tu da olakša manevrisanje traktorom, a sigurnosna kabina sa klima uređajem da sate provedene u kabini učini prijatnijim. Podizna moć od 3420 kg, 5 izvoda za hidrauliku i broj obrtaja kardana 540/1000 omogućuju širok izbor priključne mehanizacije za sve radne zadatke u polju, od oranja do transporta robe.

Za više informacija o ovim, ali i drugim traktorima, kao i za pomoć pri izboru pravog pozovite našu službu prodaje:

Objavljen je javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivredne mehanizacije za nabavku traktora na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu.

U OBLASTI POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJA ZA NABAVKU TRAKTORA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA